Πληροφορίες
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2013
 

«Εδώ, εδώ στο Κορδελιό τρέχουμε πιο γρήγορα κι από το νερό», φώναζαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού που μαζί με το 66ο Δημοτικό και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν στο διαδραστικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ Α.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2013 στο Μουσείο Ύδρευσης της εταιρείας.

«Κάθε κάδος έχει τη χρησιμότητά του στην ανακύκλωση», «δεν πετάμε τα σκουπίδια όπου να ‘ναι», «το νερό είναι λιγοστό στον πλανήτη, το προσέχουμε». Σε αυτές τις φράσεις συνόψιζαν πολλοί μεταξύ των 120 και πλέον μαθητών το νόημα του προγράμματος που παρακολούθησαν στο μουσείο από τη μουσικοθεατρική ομάδα «Καλειδοσκόπιο». Τα παιδιά μυήθηκαν σε έννοιες περιβαλλοντικές, όπως η ανακύκλωση κι η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, με τα «εργαλεία» του παραμυθιού, της παντομίμας, της χειροτεχνίας και του παιχνιδιού. Αποχώρησαν με χορό και τραγούδι πάνω σε στιχάκια του νερού που σκάρωσαν τα ίδια και τα οποία μελοποιήθηκαν στη στιγμή από τη μουσική ομάδα του «Καλειδοσκοπίου».

Επίσης, βραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα με θέμα το νερό μεταξύ αυτών που φιλοτέχνησαν παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ύδρευσης τη σχολική χρονιά 2012-2013, ενώ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού παρουσίασε και μουσικό πρόγραμμα με θέμα το περιβάλλον.