Πληροφορίες
Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2007
 

Ένα υπαίθριο σχολείο με μοναδικό «μάθημα» το νερό στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Με τα θέματα της λειψυδρίας και της διαχείρισης του υδάτινου πλούτου να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, περίπου 200 παιδιά από δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης πήραν ένα διασκεδαστικό μάθημα για τη σημασία της σωστής χρήσης του νερού στις μέρες μας. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Παιδικού Μουσείου «Νερό είναι και… τελειώνει!», τα παιδιά έπλυναν χέρια και δόντια φροντίζοντας να κάνουν οικονομία στο νερό, πήραν μια ιδέα από τις διαδικασίες καθαρισμού του (φιλτράρισμα, διήθηση κ.λπ.), πειραματίστηκαν με το μετρητή υπολειμματικού χλωρίου της ΕΥΑΘ, για να διαπιστώσουν αν το νερό είναι πόσιμο, και είδαν πώς λειτουργεί ένας ταμιευτήρας με βροχή από… ποτιστήρια! Στους μαθητές μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και δώρα από την ΕΥΑΘ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας,  το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.