Πληροφορίες
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2007
 

«Μου άρεσε πώς το βρόμικο νερό γίνεται πάλι καθαρό». Ο Κυριάκος πάει στην δ’ τάξη του 6ου Διαπολιτισμικού & Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού κι ήταν ανάμεσα στους 30 μαθητές που επισκέφτηκαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2007 την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ΑΙΝΕΙΑ που λειτουργεί η ΕΥΑΘ Α.Ε. στη Νέα Μηχανιώνα.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από εκπροσώπους της ΕΥΑΘ και εργαζόμενους στο βιολογικό, είδαν από κοντά τα διάφορα στάδια που περιλαμβάνει η επεξεργασία των λυμάτων και περιεργάστηκαν τα μικροσκόπια και τα ηλεκτρονικά συστήματα του χημείου των εγκαταστάσεων. Το χημείο… κέρδισε και τις εντυπώσεις, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να συγκρίνουν πώς φτάνει το νερό στο βιολογικό και πώς παραδίδεται, καθαρισμένο και διαυγές, στον αποδέκτη του, το Θερμαϊκό κόλπο.

Στο τέλος της ξενάγησης τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα βιβλίο εντυπώσεων για την επίσκεψή τους στο βιολογικό, ενώ τους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, καθώς και δώρα από την ΕΥΑΘ Α.Ε.