Πληροφορίες
Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2008
 

Ομοιώματα της αντλίας του Κτησιβίου, του κοχλία του Αρχιμήδη, του αντλητικού συστήματος Περαχώρας, ακόμη και παραδοσιακές τουλούμπες είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν εκατοντάδες παιδιά που πέρασαν τις πόρτες του ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας) στο πλαίσιο παρουσίασης που συνδιοργανώθηκε από κοινού με την ΕΥΑΘ Α.Ε.

Πάνω από 700 μαθητές, παράλληλα με την επίσκεψή τους στους χώρους του Κέντρου, είδαν από κοντά μηχανολογικές επινοήσεις που σχετίζονται με την ύδρευση και την άρδευση, ιστορικούς χάρτες και φωτογραφίες - ντοκουμέντα για την ύδρευση στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του περασμένου αιώνα, καθώς και φωτογραφικό υλικό με τα συνεργεία της ΕΥΑΘ επί το έργον. Στα παιδιά μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για το πρόβλημα του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και για τη δράση της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο χώρο ευθύνης της. Τα εκθέματα προήλθαν από το ΝΟΗΣΙΣ και το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (περιοχή ΦΙΞ). 

Το ίδιο απόγευμα στο πάνελ του αμφιθέατρου του ΝΟΗΣΙΣ κάθισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γ. Σκόδρας, ο Α. Οικονόμου, β’ αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε., η διδάκτορας της Νομικής - δικηγόρος Α. Καλλία - Αντωνίου κι ο διευθυντής της Έδρας UNESCO για τη Βιώσιμη Διαχείριση των Υδάτων - καθηγητής ΑΠΘ Ι. Γκανούλης.

Παρουσιάστηκε το πρόβλημα του νερού στην παγκόσμια διάστασή του, η δράση της ΕΥΑΘ στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων και της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, αλλά και το «στοίχημα» της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στην ευρωπαϊκή «πρόκληση» για συνετή διαχείριση των υδάτων της.