Πληροφορίες
Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2009
 
Το νερό, από τις πηγές μέχρι τους σωλήνες και τα υδρόμετρα της ΕΥΑΘ, ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΥΑΘ Α.Ε. από κοινού με τα 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου 2009 στο Μουσείο Ύδρευσης της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2009 (22 Μαρτίου).
 
Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περί τα 150 παιδιά, προσκλήθηκαν και μαθητές από τα 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και 30ό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παρουσίασαν εργασίες τους για τη λειψυδρία, την εξοικονόμηση νερού, το βιολογικό καθαρισμό, ενώ σκιαγράφησαν και το προφίλ της ΕΥΑΘ όπως την «είδαν» μες στη σχολική αίθουσα. Ειδική επιστήμονας από την ΕΥΑΘ Α.Ε. μίλησε στα παιδιά για την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες μας και προβλήθηκαν βίντεο που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές με θέμα το νερό.
Η ΕΥΑΘ Α.Ε., σε μια προσπάθεια να συνδράμει τα σχολικά περιβαλλοντικά προγράμματα, προσέφερε στα συμμετέχοντα σχολεία 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικό κι έντυπο πληροφοριακό υλικό, καθώς και αναμνηστικά δώρα.