ΕΥΑΘ
Έργα & Ανάπτυξη
Γραφείο Ερευνητικών Προγραμμάτων
 

Η ΕΥΑΘ Α.Ε. μέσω του Γραφείου Ερευνητικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης συντονίζει την εφαρμογή πιλοτικών - ερευνητικών δράσεων που έχουν άμεσο ενδιαφέρον και παρέχουν απαραίτητη για το έργο της τεχνογνωσία.

Η εταιρεία πρωτοπόρησε πανελλαδικά εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2007 πρόγραμμα άρδευσης καλλιεργειών στην περιοχή Χαλάστρας - Καλοχωρίου με χρήση επεξεργασμένων λυμάτων  από την  Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης. Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο πεδίο εφαρμογής εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στη Σίνδο έκανε δοκιμές στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα GABARDINE (http://cordis.europa.eu/publication/rcn/13034_en.html), με στόχο την κατανόηση της διαδικασίας τεχνητού εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα κυρίως με επεξεργασμένα λύματα.

Ακόμη, η ΕΥΑΘ προωθεί πλέον συστηματικά -μετά μια πιλοτική περίοδο- την εφαρμογή της ιλύος από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων σε γεωργικές καλλιέργειες.

Διερευνώντας την επίδραση των κλιματικών αλλαγών στην ύδρευση, η εταιρεία συμμετείχε στο πρόγραμμα CC-WaterS (βλ. και αριστερά). Αυτήν την περίοδο “τρέχουν” τα προγράμματα CC-WARE -ως συνέχεια του προηγούμενου- για τους υδάτινους πόρους και την κλιματική αλλαγή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και REAL-t-SO για τις υπερχειλίσεις σε παράκτιες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη (για πληροφορίες κάντε κλικ στα λογότυπα παρακάτω).

Διαβάστε περισσότερα

 
Διαβάστε περισσότερα