Get the Flash Player to see this player.
 
Μέτρα προστασίας από παγετό - αρχείο οδηγιών PDF
Μέτρα προστασίας από τον παγετό - Ηχητικό
 • Παράταση υποβολής αιτήσεων για πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ

  Η παράταση είναι για τις παρακάτω ειδικότητες:

  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

  Οι αιτήσεις για την πρακτική άσκηση θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου στα Κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ ΑΕ, Εγνατίας 127, 6ος όροφος είτε ηλεκτρονικά στο email: info@eyath.gr. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές με τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου αίτησης, το οποίο μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
  Για την εκτύπωση της Αίτησης πατήστε ΕΔΩ.

  Δικαιολογητικά για την έναρξη πρακτικής άσκησης:
  1.    Σύμβαση από τη Σχολή (σε 3 αντίγραφα)
  2.    Βεβαίωση από τη Σχολή ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης (πρωτότυπη)
  3.    Φωτοτυπία της ταυτότητας (και οι 2 όψεις)
  4.    Φωτοτυπία του εγγράφου που αναφέρει τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ (ΑΜΑ)   
  5.    Φωτοτυπία του εγγράφου «Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ»
  6.    Φωτοτυπία της βεβαίωσης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  7.    Φωτοτυπία ατομικού λογαριασμού τράπεζας (κατά προτίμηση ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
  Όλα τα δικαιολογητικά (1-7) θα γίνουν δεκτά μόνο σε έντυπη μορφή.

 • Έργα 42.5 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη

   
  08.05.2019. Την υπογραφή της σύμβασης που δίνει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων στην περιοχή του Δενδροποτάμου και την έναρξη εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΑΘ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, στη σημερινή  παρουσίαση της εταιρείας στους οικονομικούς αναλυτές. Παράλληλα, ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για τη συντήρηση -πρώτη φορά από κατασκευής του τη δεκαετία του 1970!- του υδαταγωγού της Αραβησσού.  
 • "Επένδυση" στο ανθρώπινο δυναμικό

  19.04.2019. Υψηλή κερδοφορία, ισχυρή ταμειακή βάση και επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό «δείχνουν» τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018. Ειδικότερα, ο τζίρος παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός σημειώνοντας οριακή μείωση κατά 0,51% και ανήλθε στα 73 εκατ. ευρώ έναντι 73,4 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή χρήση. Το κόστος πωλήσεων ανήλθε στο ποσό των 42,7 εκατ. ευρώ έναντι 43,25 παρουσιάζοντας μείωση 1,19%.  
  Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου έφτασαν στο ποσό των 20,95 εκατ. έναντι 24,9 εκατ. ευρώ, μείωση της τάξης του 15,96%, ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε  14 εκατ. ευρώ από 16,45 εκατ., σημειώνοντας μείωση 14,88%. Τα μικτά κέρδη της χρήσης ανήλθαν σε 30,3 εκατ. έναντι 30,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, αύξηση 1,19%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 25,8 εκατ. ευρώ έναντι 29,5 εκατ. (μείωση 12,48%). Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ανερχόμενα σε 71,6 εκατ. ευρώ έναντι 65,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 9,85%. Η μείωση των κερδών οφείλεται κυρίως σε αύξηση των αμοιβών προσωπικού λόγω της ολοκλήρωσης της πρόσληψης των 150 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ το 2018, καθώς και στην υιοθέτηση του λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 9 «Χρηματοοικονομικά Μέσα» για τον προσδιορισμό της απομείωσης των εμπορικών απαιτήσεων.
 • Μαζεύουμε τηγανέλαιο σε 5 σημεία!

  12.04.2019. «Φέρτε μας τα λάδια σας να τα ανακυκλώσουμε!», κάλεσε σήμερα το κοινό ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ από το βήμα του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνοντας πέντε «πράσινα» σημεία για την ανακύκλωση βρώσιμου χρησιμοποιημένου λαδιού σε εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ. 

  «Στην εταιρεία κάθε χρόνο ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για αποφράξεις δικτύων και αντλιοστασίων αποχέτευσης από χρησιμοποιημένα βρώσιμα λάδια, που πέφτουν ασυλλόγιστα σε νεροχύτες και τουαλέτες. Και αυτά, όμως, που χύνονται εκτός δικτύου αποχέτευσης ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης. «Με την πρωτοβουλία αυτή, θέλουμε να δώσουμε το ‘πράσινο’ παράδειγμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης καλώντας τους -μαζί με μας- να φέρνουν κι αυτοί το δικό τους χρησιμοποιημένο λάδι στα σημεία που επιλέξαμε. Αναλαμβάνουμε εμείς, σε συνεργασία με την εταιρεία ‘Revive’, να τα παραδίδουμε για ανακύκλωση και συγκεκριμένα για την παραγωγή βιοντίζελ, ενός εναλλακτικού καυσίμου φιλικού στο περιβάλλον. Νερό και λάδι δεν πάνε μαζί, το ξέρουμε όλοι, αλλά στην ΕΥΑΘ θα τα ‘παντρέψουμε’ για χάρη της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας, αλλά και του αποχετευτικού μας δικτύου!», κατέληξε.
 • Από τον Μάιο η νέα τιμολόγηση

  10.04.2019. Εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ, που εξασφαλίζει για πρώτη φορά μειώσεις στο 99,4% των οικιακών καταναλωτών στην επόμενη διετία. Τα νέα τιμολόγια, που θα ισχύσουν από το επόμενο τετράμηνο τιμολόγησης (Μάιος 2019), διασφαλίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του νερού και τη βιωσιμότητα του πόρου, παράλληλα με τις επενδύσεις που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη.   

  «Η ΕΥΑΘ είναι η πρώτη εταιρεία ύδρευσης - αποχέτευσης στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη σχετική ΚΥΑ του 2017 (αρ. 135275), η οποία εναρμονίζει επιτέλους τη χώρα μας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων πόρων μας», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης. «Με τη νέα τιμολογιακή μας πολιτική, επιδιώξαμε ως διοίκηση να αποτρέψουμε την κατασπατάληση του φυσικού πόρου ‘επιβραβεύοντας’ πολίτες και επιχειρήσεις που μεριμνούν για τη βιωσιμότητά του. Επιδιώξαμε, παράλληλα, να ‘ανοίξουμε’ το κοινωνικό μας τιμολόγιο με βάση στέρεα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια απλοποιώντας τις διαδικασίες και διευκολύνοντας τους καταναλωτές μας», συμπλήρωσε. «Ήταν καιρός πια να ‘δούμε’ και να βάλουμε στο χαρτί με στρατηγικό τρόπο την αποδοτικότητα και την κυκλικότητα του υδάτινου πόρου. Η κοινωνική ανάγκη το επιβάλλει, αλλά μόνο η κοινωνική συμμετοχή το καθιστά εφικτό. Γι’ αυτό και η νέα μας τιμολογιακή πολιτική είναι ένα ‘κάλεσμα’ προς τους χρήστες των υπηρεσιών της εταιρείας να προσέχουν τις ποσότητες νερού που καταναλώνουν, για να έχουμε εξασφαλισμένο το υδατικό μας μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.      

 • Ενημερωτικό υλικό και βασιλικοί!

   

  22.03.2019. Τι κάνει η ΕΥΑΘ για τον Στόχο 6 - SDG6 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του πλανήτη μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν… από πρώτο χέρι οι Θεσσαλονικείς στα δυο σταντ που στήθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Την ίδια ώρα, οι «ειδικοί στο νερό», από διεθνείς οργανισμούς μέχρι  τοπικές δημοτικές επιχειρήσεις, κάθισαν για πρώτη φορά σε κοινό συνεδριακό τραπέζι στο ΑΠΘ, διερευνώντας συγκλίσεις και συνέργειες για «νερό για όλους μέχρι το 2030!» και καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες αποχέτευσης - και τα δυο προϋποθέσεις παγκόσμιας ευημερίας.

  Στα δυο σταντ της ΕΥΑΘ, στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας και στην Καμάρα, η εταιρεία ενημέρωσε τους διερχόμενους πολίτες για τον Στόχο 6 και το πώς επηρεάζει τελικά τις ζωές μας, μέσα από τις εφαρμογές που βρίσκει στο πολιτικό επίπεδο, το ερευνητικό και το επιχειρηματικό, των αρμόδιων δηλαδή επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης όπως η ΕΥΑΘ. Στους Θεσσαλονικείς, εκτός από ενημερωτικό υλικό, μοιράστηκαν σπόροι βασιλικού σε μια κίνηση συμβολική, υπό την έννοια ότι σήμερα οφείλουμε να φυτέψουμε τους σπόρους της βιώσιμης ανάπτυξης για το αύριο του πλανήτη μας.    

   

 • Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού!

  22-03-2019. Με μια διπλή παρουσία, σε διεθνές συνέδριο και με σταντ στο κέντρο της πόλης, η ΕΥΑΘ θα επιχειρήσει να «συστήσει» στους Θεσσαλονικείς τον Στόχο Νο 6 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πλανήτη μας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Ο Στόχος Νο 6, για πόσιμο νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης σε όλους μέχρι το 2030, αποτελεί και το θέμα του φετινού διεθνούς εορτασμού.
  Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΑΘ θα στήσει δύο σταντ στην Καμάρα και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό: τι σημαίνει ο Στόχος 6 των Ηνωμένων Εθνών «Νερό για όλους μέχρι το 2030!», τι δεσμεύσεις δημιουργεί για τα ευρωπαϊκά όργανα και τα κράτη-μέλη, ποια είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα, κυρίως όμως τι κάνει η ΕΥΑΘ από την πλευρά της προς την κατεύθυνση της κοινωνικής και βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων. 

 • Τι λέει το ΤΕΕ-ΤΚΜ για τη βλάβη στον αγωγό Αραβησσού

  26.02.2019. Στη διάβρωση των χαλύβδινων οπλισμών του τσιμεντένιου αγωγού της Αραβησσού αποδίδεται η θραύση του τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας που παραδόθηκε στην ΕΥΑΘ. Στην πραγματογνωμοσύνη οι μηχανικοί του ΤΕΕ εκτιμούν ότι η μέθοδος που ακολούθησε το τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση του αγωγού ήταν η ενδεδειγμένη, η διάρκεια των εργασιών ήταν εύλογη, ενώ και στο θέμα της διανομής των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού στην πόλη φαίνεται ότι αξιοποιήθηκαν στο έπακρο οι δυνατότητες του υπάρχοντος υδροδοτικού συστήματος. 

 • "Προχωρούν" τιμολογιακή και 80 νέες προσλήψεις

  22.02.2019. Το «πράσινο φως» από το ΥΜΑ-Θ πήραν την προηγούμενη εβδομάδα δυο μείζονος σημασίας αποφάσεις για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και την ενίσχυση της λειτουργίας της ΕΥΑΘ: η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, που φέρνει μειώσεις για πρώτη φορά στους λογαριασμούς του νερού, και η πρόσληψη άλλων 80 τακτικών υπαλλήλων με διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ!
  Η νέα τιμολογιακή πολιτική για την επόμενη πενταετία (2019-2023), που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ κι η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΥΜΑ-Θ, αναμένεται να επιφέρει μειώσεις σε λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, στη λογική της «ενθάρρυνσης» των χαμηλών καταναλώσεων και της αποφυγής της σπατάλης του πολύτιμου φυσικού πόρου. Με αυτήν την κλιμάκωση στην τιμολόγηση (χαμηλότερες τιμές για μικρές καταναλώσεις και αύξηση τιμών στις μεγαλύτερες κλίμακες), μειωμένους θα δουν τους λογαριασμούς τους όλοι οι καταναλωτές που ξοδεύουν έως και 120 κ.μ. νερό το τετράμηνο (το 99,4%, δηλαδή, της κατηγορίας των οικιακών καταναλωτών). Την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ για τα επόμενα χρόνια διατρέχει η εμπεδωμένη αντίληψη της διοίκησης ότι αφενός το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινό αγαθό και, αφετέρου, ότι μέρος των κερδών της εταιρείας οφείλει να επιστρέφεται ως «κοινωνικό μέρισμα» στους πολίτες. 
 • Νέα μέλη στο Δ.Σ.

  21.02.2019. Δεκαμελές το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. μετά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που συγκλήθηκε εξ αναβολής ύστερα από τη διακοπή της στις 6 Φεβρουαρίου 2019 από εργαζόμενους της εταιρείας.   
  Σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών, εκλέχτηκαν οι Νίκος Κλείτου και δρ Γρηγόριος Πενέλης. Ο κ. Κλείτου, γεννηθείς το 1981, είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ και κάτοχος σχετικού μεταπτυχιακού διπλώματος, πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής ACCA και πιστοποιημένος από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα. Από το 2015 κατέχει τη θέση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή στη «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.». Ο Γ. Πενέλης, γεννηθείς το 1975, είναι διδάκτορας πολιτικός μηχανικός από το ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη σεισμική μηχανική των κατασκευών, και διευθύνων σύμβουλος της «Penelis Consulting Engineers S.A.». Η θητεία των νέων μελών είναι πενταετής (μέχρι τις 21-02-2024).
  Μετά το αίτημα αντικατάστασης της Στεφανίας Τανιμανίδου, η Επιτροπή Ελέγχου ανασυγκροτήθηκε κατά τη σημερινή Έκτακτη Γ.Σ. ως εξής: νέο μέλος και πρόεδρος ο Νίκος Κλείτου και οι Παναγιώτης Γκόγκος, Πέτρος Σαμαράς, μέλη. Η θητεία της Ε.Ε. έχει οριστεί μέχρι τις 10-05-2021.

 • Οι πρώτες "πράσινες" υποτροφίες της ΕΥΑΘ

  13.02.2019. Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με θέμα την παρουσίαση των πρώτων υποτροφιών που δόθηκαν στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
  Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2017, προέβλεπε τη χορήγηση υποτροφιών ύψους 23.500 ευρώ ετησίως, με δυνατότητα έρευνας σε πραγματικό χρόνο στο εργασιακό περιβάλλον της ΕΥΑΘ. Ειδικότερα, προέβλεπε τη χορήγηση δύο υποτροφιών ετησίως σε φοιτήτριες/φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και μίας υποτροφίας ανά τετραετία σε υποψήφια/υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. 
 • Επενδυτικό σχέδιο και "κοινωνικό μέρισμα"

  07.02.2019. Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων τα οποία ακολούθησαν τη διακοπή από εργαζόμενους της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε., η διοίκηση επισημαίνει τα εξής ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας και τη διαχείριση των οικονομικών της αποτελεσμάτων:

  Στην ΕΥΑΘ Α.Ε. -ίσως για πρώτη φορά στην 20ετή επιχειρηματική της ιστορία- με τη συνεργασία διοίκησης και εξειδικευμένων υπηρεσιακών στελεχών εκπονήθηκε και υλοποιείται ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων αξίας 175.000.000 €, που περιλαμβάνει δεκάδες μελέτες και έργα στον τομέα της συντήρησης, αντικατάστασης και επέκτασης των υποδομών του υδροδοτικού και αποχετευτικού συστήματος της πόλης, κάποια από τα οποία δυστυχώς θα έπρεπε να είχαν μελετηθεί και υλοποιηθεί πριν από αρκετά χρόνια. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και έργα εμβληματικά: την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ, Α2 φάση), με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ποσού 21,5 εκατ. €, τα αποχετευτικά έργα ολοκλήρωσης της σύνδεσης των χαμηλών περιοχών Θεσσαλονίκης (έργα περιοχής Δενδροποτάμου και κόμβου Κ16), προϋπολογισμού 7,5 εκατ. €, την επέκταση του τηλεέλεγχου και αυτοματισμού (SCADA) του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 4,1 εκατ. €, τη συμφωνία-πλαίσιο για την ενίσχυση κι επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. €, και τα αποχετευτικά έργα αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και παραλιακού αγωγού, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. €. 


 • Στις 21 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γ.Σ.

  06.02.2019. Για τις 21 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στο ίδιο μέρος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Εγνατία 127), μετατίθεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. μετά τη διακοπή της από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

 • Η απάντηση της ΕΥΑΘ για την προστασία του Θερμαϊκού κόλπου

  09.01.2019. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με την προστασία του Θερμαϊκού κόλπου και τη λειτουργία των παραλιακών αντλιοστασίων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:
   
  - η εταιρεία λειτουργεί και συντηρεί 46 αντλιοστάσια αποχέτευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, 11 από τα οποία στο παραλιακό μέτωπο. Τα τελευταία συντηρούνται με μεγαλύτερη συχνότητα και εν λειτουργία, χωρίς δηλαδή διακοπή εισόδου των λυμάτων στο αντλιοστάσιο, μια μέθοδο κοστοβόρα που όμως διασφαλίζει την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από περιστατικά ρύπανσης. 
  Μάλιστα, η εταιρεία με πρωτοβουλία της παρούσας διοίκησης και αξιοποίηση παλιών και νέων στελεχών, εκπόνησε σχέδιο αναθεώρησης της υφιστάμενης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων - ΑΕΠΟ (ίσχυε από το 2006 και έχρηζε αναθεώρησης) για τα αντλιοστάσια, το δίκτυο και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης. Με τη νέα ΑΕΠΟ θα διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου με τη μέγιστη προστασία του φυσικού αποδέκτη, του Θερμαϊκού. Η διαδικασία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και πολίτες, όπως επιβάλλει η περιβαλλοντική νομοθεσία, πριν από την τελική έγκριση του ΥΠΕΝ. Προφανώς, λοιπόν, και είναι «ανοιχτή» σε όποιον έχει να υποβάλει επωφελείς για το θαλάσσιο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης προτάσεις!


 • Με κλειστές, προφυλαγμένες βρύσες στην παγωνιά

  05.01.2019. Λόγω του παρατεταμένου ψύχους, η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει στους καταναλωτές της ότι η μόνωση των ιδιωτικών υδραυλικών μας εγκαταστάσεων είναι ο μόνος ενδεικνυόμενος τρόπος προφύλαξής τους από την παγωνιά, όπως άλλωστε επισημαίνεται κι από την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης νερού.

  Η εταιρεία συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν τις βρύσες τους ανοιχτές και να μη σπαταλούν άσκοπα νερό αυτήν την ώρα (για πλύσιμο πεζοδρομίων, μπαλκονιών ή αυτοκινήτων, για παράδειγμα). Δεδομένου ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα θραύσεις αγωγών από την παγωνιά, εκτιμάται ότι η αύξηση της κατανάλωσης κατά 10% που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, χωρίς να είναι ανησυχητική, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την αγωνία των καταναλωτών να προστατεύσουν τις σωληνώσεις τους. Ωστόσο, μία βρύση που αφήνει μισό χιλιοστό νερό να τρέχει, "ξοδεύει" άσκοπα 20 λίτρα την ώρα ή 100 λίτρα νερό μέσα σε 5 ώρες και, ακόμη χειρότερα, 10.000 κυβικά μέτρα νερό ξοδεύονται, αν αφήσουν μία βρύση τους ανοιχτή 100.000 νοικοκυριά! Αν μάλιστα αυτή η συμπεριφορά υιοθετηθεί και από τους 520.000 καταναλωτές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, η απαιτούμενη ποσότητα νερού θα αυξηθεί κατά 52.000 κυβικά μέτρα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή του πόσιμου ύδατος.

  Οδηγίες για την προστασία των σωληνώσεων και των υδρομέτρων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΥΑΘ (www.eyath.gr), ενώ δηλώσεις βλαβών γίνονται ηλεκτρονικά στο http://vlaves.eyath.gr/και τηλεφωνικά στο 11124.

 • Μέτρα για την παγωνιά

  02.01.2019. Με αφορμή την πρόγνωση για κύμα ψύχους τις επόμενες ώρες, η ΕΥΑΘ υπενθυμίζει στους καταναλωτές της την ανάγκη  να ελέγξουν και να προφυλάξουν τα δίκτυα ύδρευσής τους από την παγωνιά. 
  Συνιστάται λοιπόν στους πολίτες να ελέγξουν τα υδρόμετρα, τις βρύσες των μπαλκονιών και τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν εξειδικευμένοι τεχνίτες. Επίσης, να επιβεβαιώσουν ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια. Περισσότερες πληροφορίες για γενική προστασία από την παγωνιά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
  Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν στην ΕΥΑΘ (η εταιρεία είναι υπεύθυνη για βλάβες μέχρι του σημείου σύνδεσης των κεντρικών αγωγών με τα ιδιωτικά δίκτυα των οικοδομών) δηλώνονται τηλεφωνικά στο 11124 και ηλεκτρονικά στο www.eyath.gr.
 • Κοινωνικό μέρισμα για νοικοκυριά - επιχειρήσεις

  Σημαντικές μειώσεις για πρώτη φορά στην τιμή χρέωσης του νερού, ενίσχυση και διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, όπως και εξασφάλιση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΑΘ Α.Ε., που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019. Μειώσεις στους λογαριασμούς του θα «δει», συγκεκριμένα, το 99,4% των οικιακών καταναλωτών την επόμενη διετία, ενώ με τη νέα τιμολόγηση διασφαλίζεται και η ισορροπία στον διττό χαρακτήρα του νερού, ως πολύτιμου φυσικού πόρου και ως κοινωνικού αγαθού.

 • Εντός του 2019 η επισκευή του αγωγού της Αραβησσού

  05.11.2018. "Στον αέρα" βγαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για την επισκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από την Αραβησσό, μετά και την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ την περασμένη εβδομάδα. Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει την ενίσχυση και επισκευή του τσιμεντένιου αγωγού, με στόχο να συντηρηθεί προληπτικά και σε  πλήρη λειτουργία για πρώτη φορά από κατασκευής του, το 1976!
  Οι εργασίες επισκευής θα επικεντρωθούν αρχικά σε μήκος 800 μ. περίπου, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, σε ένα τμήμα που σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ Γ. Πενέλη παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3,4 εκατ. ευρώ, λόγω όμως του φυσικού αντικειμένου του έργου έχει προβλεφθεί δικαίωμα προαίρεσης έως 1 εκατ. ευρώ (το είδος και η έκταση των απαιτούμενων εργασιών μπορούν να επαναπροσδιοριστούν μετά την εκσκαφή κι αποκάλυψη του αγωγού).
 • Σε νέα γραφεία η εξυπηρέτηση καταναλωτών

  23.10.2018. Σε νέα, σύγχρονα γραφεία επί της Αγγελάκη 6 (δίπλα στο ΚΕΠ) θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές της η ΕΥΑΘ από τους πρώτους μήνες του 2019! Στόχος της μετεγκατάστασης είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση και επικοινωνία με τους καταναλωτές σε έναν ενιαίο, εργονομικό χώρο υψηλής αισθητικής και με ταχύτερες διαδικασίες. Ειδικότερα, στο νέο κτίριο της Αγγελάκη θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Καταναλωτών, που αφορούν στο σύνολο των καθημερινών συναλλαγών της ΕΥΑΘ με τους πολίτες, ενώ τα γραφεία διοίκησης θα παραμείνουν στην Εγνατία 127. 

  Οι συναλλαγές με το κοινό θα συνεχιστούν απρόσκοπτα στην Εγνατία 127 και στην 26ης Οκτωβρίου 26 (υποκατάστημα Βαρδαρίου) μέχρι και την ολοκλήρωση της μεταφοράς των γραφείων. Το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί εγκαίρως, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, για την ακριβή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των νέων γραφείων στην Αγγελάκη. Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ικανοποίηση των καταναλωτών παραμένουν «οδηγός» για τις αποφάσεις της διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε.    
   

 • Αποτελέσματα ΣΟΧ1/2018 11 ΘΕΣΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

  Κατά των πινάκων αυτών, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου είκοσι ευρώ (20 €), που έχει εκδοθεί είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).
   
  Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.
   
αρχείο επικαιρότητας »