Get the Flash Player to see this player.
 
 • Λογαριασμοί με QR Code!


   
  «Λίφτινγκ» στους λογαριασμούς της έχει κάνει η ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης κι ενημέρωσης των καταναλωτών της. Τα νέα έντυπα λογαριασμών, που ήδη εμφακελώνονται στους επίσης ανανεωμένους φακέλους της εταιρείας, φέρουν στην μπροστινή όψη για πρώτη φορά «εικόνα» του ιστορικού των τριών προηγούμενων καταναλώσεων του χρήστη, έτσι ώστε να βλέπει αν ξεπερνάει τον μέσο όρο του και να λαμβάνει μέριμνα για την εξοικονόμηση του πολύτιμου φυσικού πόρου. 
 • Επέκταση διυλιστηρίου ως το 2021!

  23.05.2017. Άμεση επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (διυλιστήριο) με παράλληλο «άνοιγμα» της εταιρείας σε νέες περιοχές υδροδότησης προβλέπει το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΥΑΘ,  προϋπολογισμού 166 εκατ. ευρώ,  για την επόμενη 7ετία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, στη σημερινή ετήσια παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΥΑΘ για το 2016, η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης επέκτασης της ΕΕΝΘ, ένα έργο - ανάσα για τη Θεσσαλονίκη προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ περίπου, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021. 
 • Η ΕΥΑΘ και η κλιματική αλλαγή

  12.05.2017. Την προετοιμασία στην πράξη για την κλιματική αλλαγή σε επίπεδο υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, στο πλαίσιο της ημερίδας «Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και η τοπική αυτοδιοίκηση» του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, αφού αναφέρθηκε στις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στις υποδομές της εταιρείας (προβλήματα στα δίκτυα από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αλλά και υφαλμύρινση του υδροφόρου ορίζοντα, κίνδυνος των παράκτιων υποδομών από πιθανές πλημμύρες), ανέδειξε τις «ανακυκλωτικές» δράσεις της, που αποτελούν παράλληλα απάντηση στην πρόκληση της κλιματικής μεταβολής: με την επαναχρησιμοποίηση υγρού λύματος από τον βιολογικό της ΕΥΑΘ μειώνονται οι αντλήσεις αρδευτικού νερού και προστατεύονται υδάτινοι πόροι σε ενδεχόμενη λειψυδρία. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση της ιλύος σε γεωργικές καλλιέργειες βοηθά στην ανακύκλωση θρεπτικών ουσιών και περιορίζει τις ανάγκες σε λιπάσματα, ενώ με την ενεργειακή εκμετάλλευση των λυμάτων μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 • "Κι εμείς στην ΕΥΑΘ ανακυκλώνουμε!"

   
  11.05.2017. Η «ανακύκλωση πόρων» από την ΕΥΑΘ συμπλήρωσε το «παζλ» της εναρκτήριας ημερίδας του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών απορριμμάτων.

  «Διαλογή στην πηγή για την ΕΥΑΘ είναι τα ίδια τα νοικοκυριά. Κι εμείς ανακυκλώνουμε!», επισήμανε η Κατερίνα Χριστοδούλου, χημικός - υπεύθυνη του Γραφείου Ερευνητικών Προγραμμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι, σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, με νέα απορρίμματα να εμφανίζονται επισύροντας νέες νομοθεσίες και με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να αφορούν περισσότερο στον κύκλο του νερού, η συλλογική προσπάθεια, η συμμετοχή του κόσμου και η συλλογική λήψη αποφάσεων είναι ζωτικής σημασίας. 

 • Κερδοφορία με κοινωνική πολιτική

  Ενισχυμένα αποτελέσματα, που συνδυάζουν κερδοφορία και μείωση λειτουργικού κόστους με διεύρυνση κοινωνικής πολιτικής, αυξημένες προβλέψεις και κονδύλια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε για το σύνολο της χρήσης του 2016 η ΕΥΑΘ Α.Ε.

  Ειδικότερα, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 73,3 εκατ. ευρώ έναντι 73 εκατ. της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 0,31%. Η αύξηση του τζίρου οφείλεται κυρίως στην αύξηση της κατανάλωσης νερού και των σχετικών τελών αποχέτευσης, στην πολιτική διευκόλυνσης της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ δεν «επηρεάστηκε» από την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου. Μείωση της τάξης του 6,81% υπήρξε στο κόστος πωλήσεων, το οποίο ανήλθε στο ποσό των 43,8 εκατ. ευρώ έναντι 46,9 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.
    
 • Στο β' τετράμηνο οι εκπτώσεις

  Η ΕΥΑΘ ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι οι εκπτώσεις που παρέχει η εταιρεία για υπερτιμολόγηση λόγω του παγετού του Ιανουαρίου θα «περάσουν» αυτόματα στους λογαριασμούς του β’ τετραμήνου του 2017, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη και αντικειμενική εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. Στους ίδιους λογαριασμούς θα ενσωματωθούν και οι μειωμένες κατά 50% χρεώσεις για τα υδρόμετρα που καταστράφηκαν λόγω του παγετού. 
 • "Τα λύματα δεν είναι μόνο πρόβλημα"

   
  22/03/2017. Η κουλτούρα της επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων πρέπει να γίνει απαίτηση των ίδιων των πολιτών προς όφελος μιας πραγματικά κυκλικής οικονομίας, συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΥΑΘ Α.Ε., το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων ΑΠΘ, η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση κι η Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη  σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. «Πρέπει να ξεπεράσουμε την αντίληψη ότι τα λύματα είναι μόνο πρόβλημα. Είναι φυσικός πόρος στο πλαίσιο μιας κυκλικής οικονομίας, ένας στόχος προς υλοποίηση με πολλές εφαρμογές, κυρίως όμως στην άρδευση, που απορροφά το 80% του γλυκού νερού», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.   


 • Ημέρα Νερού με επαναχρησιμοποίηση λυμάτων

  Η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων, ενός «αδικημένου» αλλά πολύτιμου φυσικού πόρου, «κλείνει» τον κύκλο του νερού. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΥΑΘ την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, από κοινού με το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, την Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση και την Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Χορήγηση υποτροφιών από την ΕΥΑΘ

   

  07/03/2017. Χορήγηση υποτροφιών ύψους 23.500 ευρώ ετησίως, με δυνατότητα έρευνας σε πραγματικό χρόνο στο εργασιακό περιβάλλον της ΕΥΑΘ, περιλαμβάνει το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διά των εκπροσώπων τους, του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα και του Καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ, αντίστοιχα. Ειδικότερα, προβλέπεται η χορήγηση δύο υποτροφιών ετησίως (από 7.000 ευρώ) σε φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, για μεταπτυχιακά προγράμματα συναφή με τις δραστηριότητες της ΕΥΑΘ, και μίας υποτροφίας ανά τετραετία σε υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με συνολική διάρκεια τα 4 έτη για κάθε υπότροφο (9.500 ευρώ τον χρόνο). 

 • Στα σχολεία για την αποχέτευση!

   
  01/03/2017. Στις σχολικές αίθουσες «μπαίνει» από σήμερα η ΕΥΑΘ, με ένα πρόγραμμα για τον κύκλο της αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παρουσιάζει ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η αρχή έγινε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, όπου τα παιδιά της ε’ και της στ’ τάξης ενημερώθηκαν από… πρώτο χέρι ότι «ΕΥΑΘ δεν είναι μόνο το νερό», αλλά κι ένα ολόκληρο δίκτυο σωληνώσεων κι εγκαταστάσεων που αποχετεύει τα απορρίμματά μας και, για την καλύτερη λειτουργία του, χρειάζεται τη δική μας ατομική συνδρομή. 
 • Πρακτική άσκηση για σπουδαστές ΤΕΙ

  Σας πληροφορούμε ότι, με την υπ. αριθμ. 46/2017 πράξη Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε., εγκρίθηκε η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ για τη χρονική περίοδο 01/04/2017 – 30/09/2017 αναλυτικά ανά ειδικότητα ως εξής:
   
  ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ
  4
  ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ1
  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ23
  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ3
  ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ1
  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ1
  ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ6
  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ2
  ΟΧΗΜΑΤΩΝ1
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ4
  ΠΟΛΙΤ. ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ  Ή ΔΟMΙKΩΝ ΕΡΓΩΝ22
  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ2
  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ2
  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ(LOGISTICS)2
  ΣΥΝΟΛΟ74
   
  Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα κεντρικά γραφεία, Εγνατία 127, Θεσ/νίκη, 6ος όροφος, Τμήμα Προσωπικού, Μισθοδοσίας και Εκπαίδευσης από 28/02 - 10/03/2017. Πληροφορίες, 2310 966 661 / 966762
 • Εκπτώσεις στα τιμολόγια λόγω παγετού

  09.02.2017. Την πλήρη απαλλαγή από χρεώσεις κατεστραμμένων υδρομέτρων λόγω του παγετού του Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. για όσους καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, για δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, προσφύγων κ.λπ.), αλλά και έκπτωση 50% για τους υπόλοιπους καταναλωτές με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς. 
 • Το σήμα της ΕΥΑΘ

  Το "σήμα" της Νέας Παραλίας, που αποτελεί… σήμα κατατεθέν και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καλούνται να σχεδιάσουν φοιτητές Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο πανελλήνιου φοιτητικού διαγωνισμού.

  Το διαγωνισμό διοργανώνουν, με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας μαζί με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ξυλείας. Στόχος είναι να σχεδιαστεί μια κατασκευή -από αλουμίνιο και ξύλο κυρίως- που θα τοποθετηθεί σε δύο σημεία της Νέας Παραλίας με διττό ρόλο: θα ενημερώνει αφενός το κοινό, ντόπιους και τουρίστες, για περιοδικές δράσεις κι εκδηλώσεις στη Νέα Παραλία, αφετέρου θα ξεδιπλώνει το ιστορικό της εξέλιξής της μέχρι τη σημερινή της μορφή.
αρχείο επικαιρότητας »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

 info@eyath.gr protokollo@eyath.gr


Ακολουθήστε μας στα social media

Facebook